大牛会员立即开通
贵宾会员立即开通
荣耀会员立即开通
超级会员立即开通
至尊会员立即开通
开启左侧

[建筑合集] 美国加州施罗德苑住宅(Schroeder Court Residence)Marmol Radziner建筑设计案例

[复制链接]
ifakgekbqt 发表于 2017-2-18 15:24:43 | 显示全部楼层 |阅读模式 打印 上一主题 下一主题
 
a6e89381254eec0707ad3e1c3ea751c8.jpg
170b725961fbcc70faddd3df6f5a5a37.jpg
7a12151fd9dfe7ec557e8b59111c4a52.jpg
68c66b9b9d5940c3ade4bec802e0a2a4.jpg
deff56087c9fd9c3a25fd80ce46a1156.jpg
35bc17d2e559d0d6697ef0aeaed7111b.jpg
a8e684758fdb64939f0c245080a494d1.jpg
62a16502047912e4c70220cfd729fb8d.jpg
8877fb3d6376ff5c7618ce1977f187d8.jpg
6ae75c12c4159fa0104cbc587f0d33ba.jpg
0b2dc341c91c1b989d3e8bad17dbcaf5.jpg
4557cae99cdcdb11c1b8fb23225cb7fe.jpg
54712dab68ab13eff1d09ab3ee600f89.jpg
040340400c070b51bf37941abfb465a4.jpg
4e60ea42ad7da39bbd9b0689a270d2b2.jpg
3327b17b2752d51add0a65592735c3b3.jpg
fc2ae1e5832969700ed44c920daaa277.jpg
5690420603697a9c4680b310d5648be7.jpg
02c097d85bb26e336f07c44bd0ca71c8.jpg
89cf64a29989c7754d54986dc46374c9.jpg
e01686d8cac9a35511f7f9a631f2aab7.jpg
33e4a8235b6429187429daaf437880d4.jpg
7fbb9789eee39a59970677aadedf7092.jpg
9d299a8e85585a3ad854023e0f4abda8.jpg
73cb05369bad9dc096c88ee7e5d83b42.jpg
8c1196591af9b7c66d5446978f5fdeb5.jpg
1e234ed8f52df901d4a9361792e10e32.jpg
        项目概况:
建筑设计:Marmol Radziner
地址:美国,加利福尼亚州,特拉基(Truckee, CA 96161, USA)
面积:743.22平方米(8000.0 ft2)
完工时间:2012
照片版权:Roger Davies
项目简介:
来自建筑师的描述。基地位于Martis营地居民区太浩湖的北部,施罗德苑住宅通过三个不同高差设计最大限度将山地风景引入住宅。住宅的南向立面开设大窗,设立移动玻璃滑门,凉台,露台等,让南部的群山和西南的内华达山脉的美景都尽收眼底。该8000平方英尺的住宅顺应场地的自然地貌,设计了多个高差的变化。
建筑立面被分为两种体量:下部石材饰面,上部锌制镶板饰面,并通过玻璃走廊联系两个体量。第一个体量包含主要的空间:起居室、餐厅、厨房空间和楼上的卧室。第二个体量包括主卧室台套间和楼下的办公区。下部石墙饰面的打破,一方面突出了入口空间,另一方面可以从室内一览山脉全景。
一进入室内,映入眼帘便是独立式的壁橱。建筑内主要空间朝向山景开设落地窗和门架。移动滑门可以通向室外阳台,在这里可以进行spa、户外篝火、烧烤等。室外材料包括Clark Fork ledger岩石、西部红雪松板、镀锌金属板及镀铝的深铜窗和门框架。
项目其它信息:
Interior Designer: Marmol Radziner
Landscape Architect: Marmol Radziner
General Contractor: Morrison Construction
(本文贡献方:archdaily,iarch;组织:图站建筑案例)
        From the architect.Located north of Lake Tahoe in the Martis Camp residential community, the three-level Schroeder Court Residence maximizes mountain vistas. The house is situated to allow the entire southward-facing exterior, fully outfitted with windows, sliding doors, decks, and patios, to showcase both Lookout Mountain to the south and the Sierras to the southwest. The 8,000 square-foot home incorporates multiple level changes, reflecting the natural contour of the site.
The massing is divided into two volumes clad in stone below and zinc paneling above. A glass corridor connects these volumes. The first volume contains the great room including the living, dining, and kitchen areas and the upstairs bedrooms. The second volume contains the master bedroom suite and a downstairs office. A break in the stone wall of the first volume marks the entry and provides a glimpse through the home to Lookout Mountain.
Upon entering the home, the visitor is greeted by a freestanding hearth. Floor-to-ceiling windows and doors frame the mountain views in the great room. Sliding doors lead to an exterior terrace with a spa, outdoor fire pit, and barbecue. Exterior materials include Clark Fork ledger stone, western red cedar siding, zinc metal paneling, and windows and doors framed in dark bronze anodized aluminum.
回复

使用道具 举报

 
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

排行榜

关注我们:微信订阅号

官方微信

APP下载

全国服务热线:

4000-000-000

公司地址:深圳市龙华新区清湖硅谷动力4楼

运营中心:深圳市龙华新区清湖硅谷动力4楼

邮编:518000 Email:40044181#qq.com

Copyright   ©2008-2021  图站Powered by©Discuz!技术支持:迪恩网络    ( 粤ICP备15062185号 )