大牛会员立即开通
贵宾会员立即开通
荣耀会员立即开通
超级会员立即开通
至尊会员立即开通
开启左侧

[名师建筑] 哥本哈根隐蔽式垃圾回收中心(Sydhavns Recycling Center)BIG建筑设计案例

[复制链接]
fwdy776ag4 发表于 2017-2-18 16:16:57 | 显示全部楼层 |阅读模式 打印 上一主题 下一主题
 
9d9d754d88cffaf54d73c090c2f84d50.jpg
4a46accbc50610122c4f04e37d4b39ab.jpg
1152d4aca3bda84a61a51783589c68e2.jpg
c11618f35a5a7730a0799103e6b89e85.jpg
d0f634226c36337c1c3a6f771aba46c2.jpg
938f10be57456625ee6720439e7d95f3.jpg
330cb604c980978772e775789e4d46cb.jpg
84fe0030c0201ca3ca3b326469422a5d.jpg
ca1b10d1c161b3d67f56b989a5b2efe8.jpg
eebfc49037ccb362037705e7bed9a29b.jpg
af1e2d409fbb516251871f9d41c58f28.jpg
d410c6260a879334c3812b7e3af633ff.jpg
a97693d79e3cab681b023e90cedcd3fc.jpg
24b823613310c13122219096170cf065.jpg
ef8cf17b932d1ec09ea4f07fe637e7e6.jpg
112d5725c6020e4073510588a6a53400.jpg
a0ae541bdca9df108b67024b18ec6858.jpg
6d420d996a5caad7b548972e7d200c7a.jpg
b3cfd00cb2d71e52cff24757ef89562e.jpg
018a675c58132a0278eee1a020f864aa.jpg
        项目概况:
建筑设计:BIG
主持建筑师:Bjarke Ingels, David Zahle
位置:丹麦,哥本哈根(COPENHAGEN, DK)
业主:Amagerforbrnding
面积:1500 平方米
状态:进行中
项目简介:
位于哥本哈根的垃圾回收中心隐藏在一个人造小山里,它不仅仅是一个实用的基础设施,设计者更把它打造成一处公共空间。BIG的当前方案试图通过创建一个充满活力、有吸引力的城市空间来改变目前废物处理中心混凝土盒子的建筑类型。
丹麦的垃圾回收率达42%,只有6%左右是通过垃圾填埋处理的。垃圾回收站点是生活垃圾回收再利用的关键一环,在这里,一般民众和专门人员可以免费倾倒可回收垃圾,清除城市产生的剩饭剩菜。
这个“8”字形设施被设置在地平面以下,从盆地的边缘上,市民可以看到垃圾回收广场以及内壁上可回收材料的生动图示说明。周围还提供有健身设施、跑道和野餐区。
(本文贡献方:BIG,designboom;组织:图站建筑案例)
        As a society, our investment in waste management often ends up as utilitarian facilities of concrete boxes that constitute gray areas on our city maps. What if they could become attractive and lively urban spaces in the neighborhoods they form part of?
In Denmark 42% of the waste is recycled. Only 6% ends in a landfill. At the core of the effort to enhance the resource extraction from household waste are the recycling stations, where people and professionals can drop off their recyclable waste for free—and scavenge the leftovers of their fellow citizens.
Sydhavns Recycling Center is merely conceived as a public space rather than a piece of infrastructure. The man-made hill holds facilities for fitness, viewpoints, running tracks, and picnic areas. From the ridge of the crater, curious citizens can look into the recycling square and learn about the journey of recycled materials graphically illustrated on the inside of the crater wall.
In its simplest form the recycling station is a way to start thinking of our cities as integrated man-made ecosystems, where we don\'t distinguish between the front and back of house. But rather orchestrate all aspects of daily life, from consumption to recycling, from infrastructure to education, from the practical to the playful into a single integrated urban landscape of work and play.
回复

使用道具 举报

 
您需要登录后才可以回帖 登录 | 立即注册

本版积分规则

排行榜

关注我们:微信订阅号

官方微信

APP下载

全国服务热线:

4000-000-000

公司地址:深圳市龙华新区清湖硅谷动力4楼

运营中心:深圳市龙华新区清湖硅谷动力4楼

邮编:518000 Email:40044181#qq.com

Copyright   ©2008-2021  图站Powered by©Discuz!技术支持:迪恩网络    ( 粤ICP备15062185号 )